Korábbi Továbbképzések:
< vissza az aktuális Továbbképzésekhez
„Az egészséges táplálkozás megvalósításának lehetősége a hazai közétkeztetésben”
Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet
2011. 10. 18.
Továbbképzés a korai fejlesztésről és rehabilitációról
Kedves Kolléganő/Kolléga!
Örömmel tudatjuk, hogy Intézetünk 4 napos az ETI-nél 31 pontra akkreditált továbbképzést szervez a korai fejlesztésről és rehabilitációról az érintett szakmák képviselőinek 2011.március 30-31. és május 4-5. között, a mellékelt program szerint.
A tréninget különösen ajánljuk a gyermekegészségügyi alapellátás szakemberei: háziorvosok, gyermekgyógyászok, védőnők, valamint gyógytornászok, konduktorok, dietetikusok, bölcsődei gondozók, gyermekvédelmi alapellátásban dolgozók és koragyermekkori szűréssel, fejlesztéssel foglalkozó szakemberek számára.
Helyszín: Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) Budapest XI. ker. Diószegi u. 64. I. em.
Jelentkezési lap letölthető: www.ogyei.hu /Hírek
Várjuk szíves érdeklődését és jelentkezését!
Kreditpontos T O V Á B B K É P Z É S
KÜZDELEM A GYERMEKKORI ELHÍZÁS ELLEN - BEFEKTETÉS A JÖVŐBE !
2011.04.14
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
a Magyar Diabetes Társaság
a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
és a 77 Elektronika Kft.
DIETETIKUSOK DIABETOLÓGIAI ORSZÁGOS TOVÁBBKÉPZÉSE
2011. február 12. Budapest, február 19. Győr
Értesítünk minden kedves résztvevőt, hogy a 2010. november 27-ei,
"Naprakész Dietetika" című továbbképzés 10 kreditpontot kapott.
A rendezvényen kiadott Igazolás visszaküldése ellenében a pontokat
leigazoljuk.
Elérhetőségeink:
Telefon: (1) 269 2910, Fax: (1) 210 9075, email:
mdosz@mdosz.hu
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2010. november
27-én megtartott
Küldöttgyűlésén egyhangúlag megszavazta további 4 évre Gyuricza Ákos
mandátumát, az Új Diéta Szerkesztő Bizottság tagjaként.
Ezúton is gratulálunk!
Szakmai T O V Á B B K É P Z É S
Szakorvosok, egészségügyi szakdolgozók (közegészségügyi felügyelő, ellenőr, dietetikus, élelmezésvezető, védőnő, egészségügyi szakoktató, szakápoló…), hatósági élelmiszerellenőrök, valamint a közétkeztetés-, az élelmiszer-előállítás- és az élelmiszer-forgalmazás területén dolgozók, továbbá a téma iránt érdeklődők részére.
„Az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat
(OTÁP 2009) előzetes eredményei”
Szervező Intézmény: Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, 1097 Budapest, Gyáli út 3/a.
Intézetvezető: Dr. med. habil. Martos Éva főigazgató főorvos
Időpont: 2010. 10. 06. (szerda)
Hely: Országos Tisztifőorvosi Hivatal - Fodor-terem, 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.
További információ és Jelentkezési lap
Szakorvosok, egészségügyi szakdolgozók (közegészségügyi felügyelő-, ellenőr, dietetikus, élelmezésvezető, védőnő, egészségügyi szakoktató, szakápoló…), hatósági élelmiszerellenőrök, valamint a közétkeztetés-, az élelmiszer-előállítás- és az élelmiszer-forgalmazás területén dolgozók, továbbá a téma iránt érdeklődők részére.
„Országos óvodai táplálkozás-egészségügyi
környezetfelmérés eredményei”
Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet,
1097 Budapest, Gyáli u. 3/a.
Időpont: 2010. április 15. (csütörtök) 10.00 -15.00 óráig
Hely: Országos Tisztifőorvosi Hivatal - Fodor-terem, 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.
Kreditpont: Orvosok részére: tesztvizsgával 12 pont /SE-TK/2010.I./00347/ szabadon választható
Egészségügyi szakdolgozók részére: 9 pont ont ont /4468/2009/
Részvételi díj:
Orvosok részére 7.000,- Ft
Egészségügyi szakdolgozók részére 4.000,- Ft További érdeklődők részére 15.000,- Ft
További információ és jelentkezési lap
Rendhagyó, országjáró, pontszerző továbbképzés 2007
sajtóközlemény
Időpontok és helyszínek
2007. április 10. Győr
MTESZ Székház – 9021 Győr, Szent István út 5.
2007. május 8. Zalaegerszeg
Zala Megyei Kórház – 8900 Zalaegerszeg, Zrínyi út 1.
2007. május 16. Szolnok
Aba-Novák Kulturális Központ – 5000 Szolnok, Hild tér 1.
2007. október 11. Pécs
Pécsi Ifjúsági Központ Ifjúsági Háza – 7622 Pécs, Nagy Lajos király út 13.
2007. október 16. Szeged
Csongrád Megyei Pedagógiai és Közművelődési Központ – 6726 Szeged, Közép fasor 1/3.
2007. november 7. Miskolc
BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház – 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.
2007. november 20. Székesfehérvár
Fejér Megyei Szent György Kórház Auditóriuma – 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.
2007. december 4. Budapest
Szent László Kórház 19-es épület, Díszterem – 1097 Budapest, Gyáli út 5-7.
Közös
munka, közös célok, közös eszközök
2006
Rendhagyó, országjáró, pontszerző továbbképzés
Szövetségünk az elmúlt bő esztendő alatt több módon is megpróbálta
tagjait és a társszakmákat rábírni a közös gondolkodásra és munkára.
Biztosak vagyunk abban, hogy összefogva eredményesebben tudjuk
képviselni a szakma és betegeink érdekeit. Az eddigiektől eltérő módon
közvetlen, „helyi” kapcsolattartás, „személyes párbeszéd” útján kívántuk
megerősíteni a kollégákat abban, hogy tartsanak ki hivatásuk mellett és
örömmel segítsenek a hozzájuk fordulóknak.
Az
országjáró rendezvénnyel az volt a célunk, hogy a dietetikusok
megszilárduljanak szakmai hitükben, munkájukhoz szükséges gyakorlati
tanácsokat kapjanak, amiket azután a mindennapokban felhasználhatnak.
A Szövetség vezetősége közvetlen visszajelzést, kapott, amire a
kerekasztal beszélgetés és a kérdőívek kitöltése adott alkalmat.
A dietetikus szakmai aktualitásai, kihívások
c. előadássorozat programja
A program összeállításakor arra törekedtünk, hogy praktikus, gyakorlati segítséget nyújtsunk a hallgatóságnak (nyomtatott formában is). Absztraktkötet letöltése
Az Országos Gyógyintézeti Központ és az Országos Alapellátási Intézet pontszerző továbbképzésének előadásai
„A
halálos négyes”
obezitás, koronáriabetegségek, hiperlipidémia és diabétesz kezelése a
medicina és a dietetika eszközeivel
Elhangzott: 2005. október 18-án
Támogatta: www.flora.hu
A szív- és érrendszeri betegségekről
Előadó: phD. dr. Balogh Sándor, az OALI főigazgatója
„Az vagy, amit megeszel.”
Előadó: Henter Izabella, az MDOSZ főtitkára
Az obezitás kezelése
Előadó: dr. Császár Albert, az OGYK tanszékvezető professzora
Az obezitás étrendi kezelése
Előadó: dr. Barna Lajosné, az OGYK vezető dietetikusa
Vércukormérési technikák és lehetőségek a gyakorlatban
Előadó: dr. Hodossy Lajos szakorvos
Hipelipidémiák kezelése
Előadó: dr. Ábel Tatjána adjunktus, OGYK
Hipelipidémiák étrendi kezelése
Előadó: Tóth Andrea, az OGYK terápiás dietetikusa
Mikor mit használjunk? Hagyományos kezelés és új lehetőségek a diabétesz kezelésében
Előadó: dr. Őry Iván, az OGYK főorvosa
Diabétesz diétás kezelésének alapelvei
Előadó: Gyurcsáné Kondrát Ilona, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet vezető dietetikusa
Az MDOSZ 2005. április 25-29. között pontszerző továbbképzést tartott
Gyógyélelmezés – gazdálkodás – élelmiszer-biztonság címmel
Szemelvények a korszerű dietetika témaköréből – lélek és
étek
MDOSZ továbbképzés
2004. november 8-12.
Csecsemő- és kisdedtáplálás – dietetika továbbképzés
2003. szeptember 15-19-ig a Szent László Kórházban zajlott.
Az ESZTB a tanfolyamot maximális 40 kreditponttal értékelte.
GYÓGYÉLELMEZÉS A GYAKORLATBAN
2003. november 3-7.
Helyszín: Szent László Kórház, 1097. Budapest, Gyáli út 5-7. (19-es épület)
A dietetikai szakellátás fejlesztése a kardiológiai rehabilitációban
2002. április 15-19-ig zajlott a Szent László Kórházban.
A tanfolyam írásbeli tesztvizsgával zárult, amelynek sikeres befejezése 35 továbbképzési pontot jelentett.